HOE HET BEGON...                   FRANCAIS    ENGLISH

Al van jongs af ben ik gefascineerd door het creatief bezig zijn met wol, stoffen, knopen, kleur en handwerk.  Mijn moeder was een goeie naaister en geboeid door haar creaties, leerde zij mij al op jonge leeftijd  de knepen van het vak.
Uren slenteren op vlooienmarkten op zoek naar originele linten, knopen en kleurrijke stoffen vind ik fantastisch. Iedere vakantie in het buitenland verandert heel snel in een ware speurtocht naar stoffenwinkels soms tot groot ongenoegen van mijn meereizend gezin!
Mijn laatste vakantie in Marokko was hemel op aarde; ik waande me in de grot van Aladdin!
De stoffenmarkten van Casablanca werden afgeschuimd, knopen en linten werden letterlijk van onder het stof gehaald en de handgemaakte knoopjes voor de djalaba’s werden massaal weggekaapt . In de Souks in Marrakech liet ik wol verven.
Dit alles, gecombineerd met de oplaaiende discussies en de hevige gestes van de marktkramers en het sluiten van de aankopen met een ‘whiskey Berbère’, vormt de perfecte achtergrond voor het creëren van mijn sjaals.
Achter ieder knoopje, stukje lint, pomponnetje of lapje stof schuilt een leuke anekdote.
Twee tassen zwaarder, vele Dirhams lichter maar overgoten met Marokkaanse invloeden en boordevol nieuwe ideeën, kon ik weer aan de slag.
Iedere sjaal is een eigen ontwerp, tot de laatste steek eigenhandig afgewerkt, heel zacht en comfortabel om dragen.
Leve koning Winter!